30-06-11

Alarmcentrale 112 heeft last van broekzakbellers

Alarmcentrale 112 heeft last van broekzakbellers

De Alarmcentrale in Driebergen, waar telefoontjes naar noodnummer 112 binnenkomen, heeft veel last van broekzakbellers. Per minuut komen er ongeveer zes neptelefoontjes binnen. Vaak zijn die neptelefoontjes van broekzakbellers.

Daarnaast worden veel telefoontjes gepleegd met afgedankte mobieltjes waar geen simkaart meer in zit, schrijft persbureau ANP. De Alarmcentrale kan de telefoontjes identificeren omdat het imei-nummer wordt meegestuurd. Het imei-nummer is het identificatienummer van de telefoon en is dus niet gekoppeld aan een simkaart. Volgens de Alarmcentrale komt dat veelal doordat oude telefoons bij baby's in de box worden gelegd, al is het onduidelijk in hoeveel gevallen dat echt de oorzaak is geweest; het vermelden van dergelijke details dient vaak ook om extra publiciteit te genereren.

Van de vier miljoen oproepen die jaarlijks binnenkomen, zijn er drie miljoen nep. Vaak gaat het daarbij om broekzakbellers; het bellen van het alarmnummer is mogelijk zonder dat het toestel van de toetsblokkering wordt gehaald. Broekzakbellers krijgen altijd een sms als ze per ongeluk 112 hebben gebeld. Op het bellen van het noodnummer zonder goede reden staat een boete.

Bron: Tweakers

16:40 Gepost door Isearchfulledition in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.